Manninen Mikko

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri
Tutkinto:Tekonivelkirurgian erityispätevyys, ortopedian ja traumatologian dosentti.
Erikoisalat:Ortopedia
Kielitaito:Suomi, Ruotsi

Akateeminen käsityöläinen, kokonaisuuksia pohtiva ihmisläheinen ortopedi. Innostunut mekaniikasta ja liikunnasta; siksikin erityismielenkiinto ja erityisosaaminen on kohdistunut jo parikymmentä vuotta polven ja lonkan tekonivelkirurgiaan.

Palvelut:Lonkan tekonivelleikkaukset, Nivelrikko, Polven tekonivelleikkaukset, Vaivasenluuleikkaukset, Ortopedia
Varaa aika asiantuntijalle
Lue lisää artikkeleista
Yleisö kysyi: Mitä tehdä kun nivelet naksuvat ja särkevät?

Eiran sairaala järjesti maaliskuussa 2012 yhdessä Suomen Nivelyhdistyksen kanssa yleisölle avoimen Nivel-illan. Tilaisuudessa puhuivat Eiran sairaalan ortopedian erikoislääkärit Esko Kaartinen, Mikko Manninen ja Tomi Wallin, osastonhoitaja Bettina Backman sekä fysioterapeutti Eero Isotalo ja Nivelyhdistyksen toiminnanjohtaja Jyrki Laakso. Suomalaiset käyvät lääkärissä eniten tuki- ja liikuntaelinsairauksien vuoksi. Eiran Nivel-illassa yleisöä kiinnostivat erityisesti tekonivelleikkaukset.

Lue lisää
Kun polveen koskee

Polvi on ihmiskehon suurin nivel, joka mahdollistaa sulavan ja nopean liikunnan. Se on kantava nivel, jonka varassa lepää kehon koko paino. Se on myös ihmisen herkimmin vammautuva nivel, onhan sen molemmilla puolilla 40-50 cm mittaiset vipuvarret. Siksi polvivaivoihin ja kipuihin kannattaa aina suhtautua vakavasti. Polvinivelen kipu alkaa usein hiipien, rasituksiin tai poikkeaviin liikkeisiin liittyvänä jomotuksena. Joskus polven pieni vamma aiheuttaa kipua, joka tuntuu kohtuuttoman kovana ja pitkään. Polven kipuihin voi liittyä turvotuksia. Usein kovemman rasituksen jälkeen voi turvottelu jatkua muutaman päivän ja sitten taas tilanne rauhoittuu. Voimakkaat kipukirpaisut tai polven lukkiutuminen johonkin asentoon voivat aiheuttaa kaatumisia tai altapettämistuntemuksia.

Lue lisää