Ajan varaaminen ja peruuttaminen

Ajan varaaminen

Nettiajanvarauksessamme haet helposti vapaita vastaanottoaikoja palvelun, erikoisalan tai asiantuntijan perusteella ja voit kätevästi varata itsellesi sopivimman. Kaikille asiantuntijoillemme ei ole ajanvarausta netin kautta, joten mikäli et löydä sopivaa, voit tiedustella sitä puhelimitse. Ajan voi varata myös soittamalla 09 1620 570, katso aukioloajat täältä.

Toimenpide- ja esim. nukutusta tai yöpymistä vaativien leikkaus-, sekä maksusitoumus- ja HUS-palveluseteliasiakkaitamme pyydämme varaamaan aikoja puhelimitse.
 

Ajan muuttaminen

Nettiajanvarauksessa Omat varaukset -sivulla voit hallinnoida verkkopalveluiden kautta tekemiäsi ajanvarauksia. Palvelun käyttöä varten tarvitset varausnumeron ja henkilötunnuksesi.
 

Ajan peruuttaminen

Varauksen peruutus on maksutonta, kun peruminen tehdään viimeistään varausta edeltävänä arkipäivänä (maanantain varaukset perjantaina).
Peruuttamattomasta tai samana päivänä perutusta käynnistä, toimenpiteestä tai leikkauksesta pidätämme oikeuden periä voimassa olevan hinnaston mukaisen maksun.

Jos olosi on flunssainen, saat poikkeuksellisesti perua vastaanottoaikasi myös alle 24 tuntia ennen varattua aikaa ilman kustannuksia.

HUOM! Samalle päivälle varatun ajan voit perua tai vaihtaa vain puhelimitse, 09 1620 570.
 

Leikkauksen ja toimenpiteen peruuttaminen

Leikkaus tai toimenpide tulee peruuttaa viimeistään viikkoa ennen sovittua leikkauspäivää. Peruutus tulee tehdä puhelimitse arkisin klo 9-15 välisenä aikana p. 09 162 0630 tai 09 162 0600.
Eiran sairaalalla on oikeus veloittaa 50 % laskun loppusummasta, jos peruutusta ei ole tehty em. ohjeiden mukaan. Sairaustapauksessa ota muina aikoina yhteys vuodeosastollemme numeroon 09 162 0200.
 

Jatkoaikojen varaukset

Mahdollisia jatkotutkimuksia tai kontrollikäyntejä varten voit varata aikoja paikan päältä saman tien. Vastaanotossamme asiakaspalvelijamme varaa mielellään ne puolestasi - näin tiedät, milloin ja miten hoitosi jatkuu.

Saapumisohjeet

Eiran päätoimipiste sijaitsee Helsingissä Laivurinkadun ja Tehtaankadun kulmassa. Ilmoittautumis-, neuvonta- ja kassapisteet löytyvät molemmista auloista, ja ilmoittautua voi joko kassalla tai itsepalvelupisteellä. Uusia asiakkaita pyydetään ilmoittautumaan kassalle. Klo 18 jälkeen sisäänkäynti Tehtaankatu 28.

Laivurinkatu 29
sisäänkäynti Eiran lääkäriasemalle
• yleislääkäri- ja erikoislääkäreiden vastaanotot
• työterveyshuolto
• rokotukset
• laboratorio
• kuvantaminen
• silmäyksikkö

Tehtaankatu 28
sisäänkäynti Eiran sairaalan toimenpiteisiin ja leikkauksiin
• plastiikkakirurgia
• esteettiset hoidot
• Omahoitaja
• fysioterapia
• vuodeosasto
• Uniklinikka


Hyvät kulkuyhteydet keskustasta:
Bussit 14, 17, 18 ja 21.
Raitiovaunut 2 ja 3 (molemmilla suuntana Olympiaterminaali) sekä 1 pysähtyvät oven eteen, pysäkki Eiran sairaala.
Lähikatujen varrelta löytyy pysäköintipaikkoja.

Ilmoittautuminen ja vastaanotto

Ilmoittautuminen ja odotustilat

Vastaanotolle kannattaa saapua noin 10 min. ennen varattua aikaa.
Ilmoittautuminen tapahtuu asiakaspalvelussa tai ilmoittautumisautomatilla Kela-kortilla tai kuvallista henkilökorttia näyttämällä.
Ilmoittautumisen jälkeen sinut ohjataan odotustilaan. Odotustiloissamme on lehtiä, ilmainen Wi-Fi sekä kahvi- ja teetarjoilu.
 

Vastaanotto

Odotustilasta asiantuntijamme kutsuu sinut nimellä vastaanottohuoneeseen.
Hoitavalle asiantuntijalle on tärkeä kertoa kaikki oleelliset asiat vastaanottokäyntiisi liittyen. Kysythän herkästi, jos jokin asia jää sinua askarruttamaan – Eirassa olemme sinua varten!

Jos terveydentilasta tarvitaan lisätietoa, ohjataan sinut tarvittaessa laboratorioon tai kuvantamiseen (röntgeniin). Vastaanottokäynnin päätteeksi sovitaan kanssasi, miten saat mahdolliset tutkimustulokset ja saat mukaasi käyntiisi liittyvät asiakirjat, jotka palautat vastaanottoon/kassaan.

Maksaminen

Asioinnin maksaminen tapahtuu vastaanottokäynnin jälkeen vastaanotossamme/kassalla, ja Kela-korvaus on yleensä mahdollista saada suoraan maksun yhteydessä. Korvauksen saamiseksi pyydämme esittämään Kela-kortin. Jos Kela-korvausta ei maksun yhteydessä suoraan voida vähentää, saat mukaasi tarvittavat asiakirjat Kela-korvauksen hakemista varten. Joistain toimenpiteistä perimme ennakkomaksun.

Eirassa voit maksaa pankkikortilla, luottokortilla (Visa/Visa Electron, Master Card, First card (ent. Eurocard), American Express ja Diners Club), Eira Terveystilillä tai Eiran lahjakortilla. Emme vastaanota käteistä.
Veloitamme käynnistä poliklinikkamaksun ja Kanta-maksun, jonka suuruudet voit tarkistaa hinnastostamme.

Jos sinulla on hoidon korvaava vakuutus, tulee sinun itse selvittää vakuutusyhtiön kanssa vakuutuksesi kattavuus suunnitellusta hoidosta.

Maksaminen laskulla koskee vain etävastaanottoa, yritys- ja sopimusasiakkaita sekä etukäteen sovittuja asiakaslaskutuksia. Veloitamme laskutuslisän, poislukien etävastaanoton laskut, joihin lisätään vain käsittely- ja Kanta-maksut. Katso hinnat Hinnastosta.

Tietosuojaselosteet

Olemme koonneet Eiran sairaalan tietosuojaselosteet tänne.

Sivulta löydät tietosuojaselosteeet Potilasrekisteristä, Yleisestä suoramarkkinointirekisteristä, Asiakasklubien suoramarkkinointirekisteristä sekä Kilpailut ja Arvonnat -rekisteristä.

Kanta-palvelut

Eira on liittynyt Potilastiedon arkistoon

Eiran sairaalan ja lääkäriaseman potilastiedot tallentuvat Eiran oman potilastietojärjestelmän lisäksi jatkossa myös valtakunnalliseen Potilastiedon arkistoon, joka on osa Kansallista terveysarkistoa eli Kanta-palveluita.
Kanta-palveluihin sisältyy Potilastiedon arkiston lisäksi eReseptien eli sähköisten reseptien arkisto sekä Omakanta. Omakannasta voit käydä katsomassa jatkossa omia potilastietojasi sekä hallita omien tietojesi käyttöä.

Tutustu Potilastiedon arkistoon.


Potilastiedon arkistoon tallennetut potilastiedot ovat potilaan suostumuksella sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon käytössä kautta maan. Jos et ole vielä tutustunut palveluun, tee se nyt ja ota Omakanta käyttöösi.

Lue lisää Omakanta-palvelusta.

Yhteystiedot ja tiedustelut

Tältä sivulta löydät mm. hoitoyksiköiden ja potilasasiamiehen yhteystiedot sekä ohjeet potilasasiakirjojen luovutukseen.

Lue lisää

Tietosuojaselosteet

Yksityisyytesi suojaaminen on meille tärkeää. Haluamme tarjota sinulle mahdollisimman läpinäkyvää ja selkeää tietoa siitä, miten käsittelemme henkilötietoja ja siksi olemme jakaneet tietosuojaselosteet aihealueittain.

Lue lisää

Eiran Terveystili

Eiran Terveystili on joustava, helppo ja järkevä tapa rahoittaa erikois- ja yleislääkäripalvelut, toimenpiteet ja leikkaukset sekä vuodeosasto- ja hoivapalvelut. Nyt jopa 12 kk täysin kulutonta ja korotonta maksuaikaa!

Lue lisää