Yleislääkäri

Yleislääkäreidemme vastanotolle pääset joka arkipäivä, ja usein saat ajan jo samalle päivälle. Yleislääkäreiltä saat myös terveyttä koskevat todistukset.

Lue lisää

Eira Erikoisklinikat

Kaipaatko paikkaa, jossa saisit sekä kokonaisvaltaista että ennaltaehkäisevää erikoisosaamista ja aitoa välittämistä? Eiran uudet Erikoisklinikat vastaavat juuri tähän tarpeeseen. Jokaisen klinikan alle olemme koonneet kyseisen alan ammattilaisia sinua varten. Klinikan Omahoitaja kuuntelee ja auttaa löytämään sinulle parhaan mahdollisen vaihtoehdon. Tutustu uusiin klinikoihimme!

Lue lisää

Gynekologia ja gynekologiset leikkaukset

Eiran sairaalasta löydät kattavat gynekologiset palvelut sekä aikuisille naisille että nuorille. Meiltä löydät useita gynekologian alan ammattilaisia, joiden vastaanotolle on helppo ja nopea tulla, mikäli jokin asia huolettaa, ongelmia esiintyy tai jos haluat tulla rutiinitarkistukseen. Meillä on vuosien kokemus myös vaativista gynekologisista leikkauksista.

Lue lisää

Kardiologia

Kardiologia on sydämen ja verenkiertoelimistön toimintaa ja sairauksia tutkiva lääketieteen ala. Yleisimpiä kardiologian piiriin kuuluvia sairauksia ovat sepelvaltimotauti, rytmihäiriöt ja sydämen vajaatoiminta. Kardiologian erikoislääkärille kannattaa hakeutua, jos kärsit esim. rintakivuista tai verenpaineesi ja kolesteroliarvosi ovat kroonisesti liian korkeat.

Lue lisää

Keuhkosairaudet

Keuhkosairauksia on lukuisia erilaisia ja ne voivat aiheuttaa keuhkoihin monenlaisia toimintahäiriöitä. Krooninen keuhkoputkentulehdus, keuhkoahtaumatauti, uniapnea, astma ja keuhkosyöpä ovat kansantauteja jotka kuuluvat keuhkosairauksien erikoisalaan. Eirasta saat kaikkiin niihin asiantuntevan ja laadukkaan hoidon.

Lue lisää

Ortopedia

Ortopedia on erikoisala, jossa tutkitaan ja hoidetaan luu- ja tukielinsairauksia ja -vammoja. Tyypillisiä kirurgisia toimenpiteitä ovat olkapään, lonkan, polven ja nilkan tähystyskirurgiset toimenpiteet sekä polven ja lonkan tekonivelleikkaukset. Käsikirurgiassa keskitytään käden, ranteen ja kyynärpään vammoihin.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia ja esteettiset hoidot Eiran sairaalassa

Lue lisää

Plastiikkakirurgia

Eiran sairaalassa on pitkä kokemus plastiikkakirurgiassa. Käytössämme on uusin teknologia ja leikkaukset teemme turvallisesti sairaalaympäristössä. Palveluihimme kuuluvat vaativan plastiikkakirurgian lisäksi myös kevyemmät hoidot.

Lue lisää

Esteettiset hoidot

Eiran sairaalalla on pitkä kokemus esteettisistä plastiikkakirurgisista hoidoista.

Lue lisää

Iho ja kasvot

Lue lisää

Silmätaudit ja silmäkirurgia

Eiran sairaalassa korjataan näön taittovirheet, ikänäkö sekä kaihi nopeasti jonottamatta. Asiantuntevuus yhdistettynä huipputeknologiaan tekevät toimenpiteistä Eirassa nopeita ja turvallisia.

Lue lisää

Vatsaelinsairaudet ja vatsaelinkirurgia

Eiran sairaalassa saat nopeasti avun vatsa- ja suolistovaivoihin. Kokeneet lääkärit tutkivat oireet ja tekevät vatsa- ja suolistotähystyksiä sekä vatsaelinkirurgiaan liittyviä leikkauksia kuten tyrä-, sappi- ja suolistoleikkauksia.

Lue lisää

Verisuonikirurgia

Verisuonikirurgiassa hoidetaan sekä valtimokovettumatautia että laskimovajaatoimintaa (suonikohjutautia).

Lue lisää

Työterveyshuolto

Eiran työterveyshuollon palveluiden sisältö ja laajuus on mahdollista sopia yksilöllisesti, yrityksen tarpeiden perusteella. Hyvään yritysyhteistyöhön kuuluu suunnitelmallinen ja tavoitteellinen yhteistyö yrityksen kanssa työkyvyn hallinnan, sairauspoissaolojen ja työterveyskustannusten hallinnan osalta. Työterveydenhuollon palvelumme ovat keskeinen osa suomalaisessa omistuksessa olevan Eiran lääkäriaseman ja sairaalan toimintaa.

Lue lisää

Akupunktio

Akupunktio on kiinalaisen lääketieteen keskeisiä hoitomuotoja. Akupunktiolla voidaan hoitaa mm. hengitystiehyiden, silmien ja suun sairauksia, ruuansulatuselinten vaivoja, neurologisia ja lihasten ja luuston ongelmia. Myös gynekologiset vaivat sekä eturauhasongelmat ja impotenssi reagoivat akupunktioon hyvin.

Lue lisää

Fysiatria

Fysiatria on lääketieteen osa-alue, jolla kohennetaan fysikaalisista rajoitteista kärsivien toimintakykyä. Tyypillisesti tällaisia rajoitteita ovat esimerkiksi lihasten, luiden ja hermojen vammat. Fysiatrisessa kuntoutusohjauksessa pyritään palauttamaan potilaalle paras mahdollinen tuki- ja liikuntaelimistön toimintakyky.

Lue lisää

Fysioterapia

Fysioterapia painottuu aina ennaltaehkäisevään sekä liikunta- ja toimintakykyä parantavaan ja ylläpitävään terapiaan. Eirassa osaavat ja koulutetut fysioterapeutit tarjoavat monipuolisesti kuntoutusta eri menetelmillä. Fysioterapian vastaanotolle pääset helposti myös ilman lähetettä. Tervetuloa!

Lue lisää

Geriatria

Ikääntymisen myötä erilaisten sairauksien todennäköisyys lisääntyy. Geriatria on lääketieteen erikoisala, jonka tavoitteena on ikääntyvän potilaan toimintakyvyn optimointi. Eiran sairaalassa geriatria painottuu sekä ennaltaehkäisevään toimintaan että sairauksien hoitoon.

Lue lisää

Hypnoterapia

Lääketieteellinen hypnoterapia on hypnoosimenettelyä hyödyntävää psykoterapiaa. Lähestymistavan taustalla on erilaiset psykoterapiasuuntaukset, kuten psykoanalyyttinen, kognitiivinen, ratkaisukeskeinen ja käyttäytymisterapia sekä henkinen valmennus.

Lue lisää

Ihotaudit

Ihotautien erikoislääkärin vastaanotolla näkyy ihokasvainten määrän raju lisääntyminen. Tärkein ihomelanooman riskitekijä on auringon ultraviolettisäteilyn aiheuttama ihon palaminen. Yhä nuoremmat sairastuvat, ja noin 50–70 prosenttia melanoomista on pintamelanoomia, joiden hoidoksi riittää yleensä kirurginen poisto ja riittävä terveen kudoksen poisto sekä potilaan seuranta.

Lue lisää

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit

Eiran lääkäriasemalta löydät kokeet korva-, nenä- ja kurkkutautien lääkärit sekä pienille potilaille että aikuisille. Lisäksi leikkaushoidot ja muut kirurgiset toimenpiteet hoituvat meillä helposti. Suurin osa toimenpiteistä tehdään päiväkirurgisesti, kotiudut jo saman päivän aikana ilman yöpymistä.

Lue lisää

Lymfaterapia

Lymfaterapia on kehon omaa imunestejärjestelmää aktivoiva pehmeä hoitomenetelmä. Hoito-otteet ovat kevyitä ja pumppaavia. Hoitoon kuuluu alueellisesti turvotusta poistavia sekä kokonaisvaltaisesti imusuonistoa aktivoivia hoitotekniikoita. Lymfaterapeutin vastaanotolle voit tulla esimerkiksi leikkauksen yhteydessä (ennen ja/tai jälkeen leikkauksen) tai yleisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Leikkauksen jälkihoitona tehtävään lymfaterapiahoitoon voidaan tarvittaessa yhdistää myös arpikudoksen käsittelyä.

Lue lisää

Lääketieteellinen laserhoito

Lääketieteellinen laserhoito on hoitomenetelmä, jolla voidaan hoitaa erilaisia kroonisia ja akuutteja vaivoja. Laserhoito lievittää kipua, lisää verenkiertoa ja nopeuttaa parantumista elvyttämällä solujen toimintaa.

Lue lisää

Muistisairaudet

Muistisairaudet ovat etenevä kansantauti. Suomessa yli 100 000 ihmistä sairastaa erilaisia muistiin vaikuttavia sairauksia. Niistä 7 000-10 000 ovat työikäisiä. Alkavan muistisairauden voi tunnistaa esimerkiksi unohtelusta, muuttuneesta käytöksestä ja kielen köyhtymisestä.

Lue lisää

Neurologia

Neurologia eli hermotautioppi on lääketieteen osa-alue, joka tutkii ja hoitaa aivojen ja hermoston sairauksia. Neurologisiin sairauksiin tai muihin diagnooseihin kuuluvat muun muassa dementia, epilepsia, aivohalvaus, MS-tauti, Parkinsonin tauti, autismi ja aspergerin syndrooma. Eiran neurologeilla on pitkä kokemus erilaisten neurologisten sairauksien hoitamisessa.

Lue lisää

Neuropsykologia

Neuropsykologisella tutkimuksella arvioidaan tiedonkäsittelyyn liittyviä toimintoja (kognitiivista suorituskykyä). Kognitiivisia toimintoja ovat muun muassa tarkkaavaisuuden säätelyyn, toiminnan ohjaukseen, muistiin ja oppimiskykyyn, kielellisiin taitoihin ja näönvaraiseen hahmotukseen liittyvät toiminnot.

Lue lisää

Osteopatia

Osteopatia on kehon kokonaisvaltainen hoitomenetelmä, jossa painotetaan rakenteen ja toiminnan yhteyttä sekä niiden riippuvuutta toisistaan. Hoitoon kuuluu lihaksia ja hermostoa rentouttavia tekniikoita sekä tarvittaessa nivelten manipulaatiota. Osteopatia sopii pehmeytensä vuoksi kaiken ikäisille vastasyntyneistä ikääntyneisiin. Hoito räätälöidään aina kehon tämänhetkiseen tilanteeseen sopivaksi. Niinpä myös akuuteissa kiputiloissa voit huoletta tulla osteopaatin vastaanotolle.

Lue lisää

Psykiatria

Psykiatria on lääketieteen erikoisala, joka tutkii ja hoitaa mielenterveyden häiriöitä kuten masennus, mielialahäiriöt tai syömishäiriöt. Psyykkinen tasapaino saattaa häiriintyä monista eri syistä. Oireiden varhainen tunnistaminen ja hoitoon hakeutuminen parantavat aina merkittävästi paranemisennustetta; kaiken kaikkiaan psykiatriset hoidot ovat hyvin usein tuloksellisia.

Lue lisää

Psykoterapia

Psykoterapia on ammatillisesti erikoistunut toiminta, jolla pyritään lieventämään tai poistamaan psykoterapiaa hakeutuneen asiakkaan tai asiakkaiden ongelmia ja paha olo. Psykoterapiaa antaa erityisen terapiakoulutuksen läpikäynyt henkilö, joka peruskoulutukseltaan voi olla psykologi, psykiatri, erikoissairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä tai teologi.

Lue lisää

Ravitsemusterapia

Laillistettu ravitsemusterapeutti palvelee asiakasta yksilöllisesti erilaisissa ravitsemukseen ja ravintoon liittyvissä kysymyksissä. Häneltä saa luotettavaa ja ajantasaista tietoa ravitsemuksesta ja sen merkityksestä hyvinvointiin ja terveyden edistämiseen sekä sairauksien hoitoon.

Lue lisää

Reumatologia

Podetko aamuisin kankeutta ja liikearkuutta? Onko sinulla särkyä nivelissä ja ehkä turvotusta pikkunivelissä? Reumatologia on lääketieteen erikoisala, joka on keskittynyt tuki- ja liikuntaelinten, sidekudoksen ja siihen rajoittuvien pehmytosakudosten sairauksien, kiputilojen ja toiminnallisten häiriöiden hoitoon.

Lue lisää

Sisätaudit

Sisätautilääkäri tutkii sisäelimiin, aineenvaihduntaan, hormonitasapainoon ja verenkiertoon liittyviä sairauksia ja määrää niihin liittyviä tutkimuksia ja hoitoja.

Lue lisää

Stressinhallinnan kurssilta välineitä työelämän paineensietoon

Nykyisin on luonnollista käydä säännöllisesti kuntosalilla tai jumpassa - omasta fyysisestä kunnosta huolehtiminen on tullut entistä tärkeämmäksi osaksi jokapäiväistä elämää. Myös "mielenrakennuksesta" pitäisi tehdä yhtä luonnollista ja hyväksyttävää kuin kehonrakennuksesta tai kehon säännöllisestä huollosta.

Lue lisää

Suu- ja leukakirurgia

Suukirurgian yleisimpiä toimenpiteitä ovat viisaudenhampaiden poistamiset leikkauksella. Myös kystien, harvinaisempien muutosten leikkaukset sekä puuttuvien hampaiden korvaaminen implanteilla kuuluvat suukirurgian alaan.

Lue lisää

Syöpätaudit

Syöpä johtuu sellaisista perimäaineeseen (geeneihin) kertyneistä vaurioista, joita solujen omat korjausmekanismit eivät pysty korjaamaan. Perimäaineen vaurion takia pääsevät solut hallitsemattomasti jakautumaan. Ne lähtevät pois alkuperäisestä kasvualustastaan ja osa soluista voi irrota normaalista sijainnistaan ja kulkeutua eri reittejä ympäri kehoa. Kun ne tarttuvat uuteen kohteeseen syntyy etäpesäkkeitä. Syöpäkasvaimessa on miljardeja soluja.

Lue lisää

Todistukset

Eirasta saat terveyttä koskevat todistukset: ajokortti-, merimies-, sukellus- ja viisumitodistukset.

Lue lisää

Urologia ja urologiset leikkaukset

Eiran sairaalasta löydät kattavat urologiset palvelut. Meiltä löydät useita urologian alan ammattilaisia, joiden vastaanotolle on helppo ja nopea tulla, mikäli jokin asia huolettaa, ongelmia esiintyy tai jos haluat tulla rutiinitarkistukseen. Meillä on vuosien kokemus myös vaativista urologisista leikkauksista.

Lue lisää

Vuodeosasto

Vuodeosastomme Tehtaankadulla tarjoaa yksilöllistä hoitoa kaikille leikkauspotilaillemme ja useiden kirurgian osa-alueiden palveluita ennen ja jälkeen leikkauksen. Vuodeosaston palveluihin kuuluu myös terveydentilan kartoitus, hoivapalvelut ja saattohoito sekä katkaisuhoito yksityisyyttä kunnioittaen.

Lue lisää

Leikkaukset HUS-palvelusetelillä

Eiran sairaala on HUS:n monivuotinen palvelutuottajakumppani ja teemme suonikohjujen laserleikkauksia, kaihileikkauksia, nivustyräleikkauksia ja rintojen pienennysleikkauksia HUS:n myöntämillä palveluseteleillä. Lue lisää palveluistamme ja varaa aika leikkaukseen. Vastaanotolle ja leikkaukseen pääset jonottamatta.

Lue lisää

Rokotukset

Rokotussuoja on asia, joka ei välttämättä ole mielessä koko ajan, mutta joka kannattaa tarkistaa viimeistään hyvissä ajoin ennen matkalle lähtiessä ja tarvittaessa päivittää.

Lue lisää

Laboratorio

Eiran sairaalan laboratorio tarjoaa laajan valikoiman laboratoriopalveluita nykyaikaisilla laitteilla luotettavasti. Ammattitaitoinen henkilökuntamme pitää huolen siitä, että käyntisi laboratoriossamme sujuu mahdollisimman hyvin.

Lue lisää

Kuvantaminen, röntgen

Eiran sairaalan kuvantamismenetelmiä ovat röntgentutkimukset, mammografiatutkimukset ja ultraäänitutkimukset sekä niihin liittyvät radiologiset toimenpiteet. Tutkimukset tehdään hoitavan lääkärin lähetteen perusteella joko päivystyksenä tai ajanvarauksella.

Lue lisää