yleisimmät hoitoaiheet ovat mm.

 • niska-hartia ja selkäkivut
 • välilevyvaivat
 • iskias- tai rannekanavaoireyhtymät
 • raajojen kivut
 • nikama- ja niveloireet ja niiden aiheuttamat kivut
 • poskiontelontulehdusta, hengitystieongelmia ja astmaa
 • jännitykset, jäykkyydet ja puutumiset
 • pistelyt yms. tuntemukset tai ärsytystilat kehossa
 • hermopinteet
 • tapaturmien ja urheiluvammojen jälkihoitoja
 • migreeniä
 • stressi ja väsymys
 • raskauden aikaisia ja synnytyksen jälkeen ilmeneviä selkäongelmia

kipu on seuraus kehon reagoimisesta häiriöön

Osteopatia on hoitomuoto, joka näkee kehon kokonaisuutena ja se painottaa rakenteen ja toiminnan yhteyttä sekä niiden riippuvuutta toisistaan. Lantio katsotaan olevan selkärangan perustusta, ja pienikin kallistuma tai kiertymä aiheuttaa jännitteitä koko rangan alueelle häiriten kehon toimintaa ja siirtäen jännitystä luustolle, sidekudoksille ja lihaksille. Se johtaa ryhtivirheisiin sekä nivel- ja lihaskipuihin, koska lihakset yrittävät korvata häiriintyneen luisen kehyksen tehtävää joutuen työskentelemään jatkuvasti ja väsyvät ylläpitäessään kehon pystyasentoa. Monissa kehon kiputiloissa on tästä johtuen lantion asennon korjaaminen ensisijaisen tärkeää. On muistettava, että syy on lähes aina kehossa muualla kuin missä kipu tuntuu ja kertoo häiriötilan olemassaolosta ja siksi on aina tärkeää hoitaa keho kokonaisuudessaan, eikä vain oireileva alue.

Osteopatia on kehon hoitomenetelmä, johon kuuluu niin nivelten manipulaatiota kuin kevyitä lihasten rentoutustekniikoita. Hoitomuoto sopii pehmeytensä vuoksi niin vauvoille kuin vanhoillekin.

"Hyvä osteopaatti on ortopedille korvaamaton yhteistyökumppani"

–  Esko Kaartinen, ortopedian erikoislääkäri

Eiran sairaalassa toimiva osteopaatti
Puotiniemi Tuomas Fysioterapeutti, osteopaatti Varaa aika
Varaa aika osteopaatille
to 9.8.
09:30
1 h 0 min
Puotiniemi Tuomas
Fysioterapeutti, osteopaatti
Eiran lääkäriasema
to 9.8.
10:30
1 h 0 min
Puotiniemi Tuomas
Fysioterapeutti, osteopaatti
Eiran lääkäriasema
to 9.8.
11:30
1 h 0 min
Puotiniemi Tuomas
Fysioterapeutti, osteopaatti
Eiran lääkäriasema
Näytä seuraavat vapaat ajat
Lue lisää artikkeleista
Osteopatia - kehon hyvinvoinnin "pakettiratkaisu"

Osteopatian perusajatus on, että ihmisen hyvinvoinnin edellytyksenä on kehon kaikkien osien - luusto, lihakset, nivelsiteet ja sidekudokset - saumaton yhteistoiminta. Osteopatia on eräänlainen "pakettiratkaisu", jolla voidaan hoitaa hyvin monenlaisia vaivoja. Hoito sisältää erilaisia mobilisoivia ja manipuloivia tekniikoita sekä toisaalta ohjeita ja opastusta ruokavalion ja liikunnan suhteen.

Lue lisää
Osteopaatti tuntee tukirangan anatomian

Eiran ylilääkäri emeritus Esko Kaartinen on maamme eturivin ortopedejä. Hänen mukaansa on tärkeää, että hoidoissa keskitytään aina potilaan tilanteeseen kokonaisuutena. Tässä tehtävässä hyvä osteopaatti on ortopedille korvaamaton yhteistyökumppani. Ortopedin tärkein tehtävä ei suinkaan ole kirurgisessa hoidossa, vaan aina on pyrittävä löytämään potilaan kannalta tehokkain ja vähäriskisin hoito, sanoo Esko Kaartinen.

Lue lisää
Olympiavesille ilman piilolinssejä ja selkävaivoja

Silja Lehtisen venekuntaan kuuluvat lisäksi Silja Kanerva ja Mikaela Wulff. He ovat tyytyväisiä Eirasta saamiinsa palveluihin. – Kaikki on mennyt parempaan suuntaan. Kuntoutuksen ansiosta selkävaivani ovat paremmin hallinnassa, kertoo Mikaela, joka vielä esiolympialaisten aikoihin kärsi kovista kivuista.

Lue lisää
Hinnasto
Osteopatia

Hinta
Osteopaatin vastaanotto    85 €/käynti
Hintoihin lisätään toimistomaksu 3,60 €/kerta ja Kanta-maksu 0,95 €.