JÄTÄ LUOMIHUOLESI MEILLE!

Eiran ihotautien erikoislääkäreillä on vuosien osaaminen ihotautien ja erityisesti ihosyöpien diagnostiikassa ja hoidossa. Iholuomia ja niiden muutoksia on hyvä tarkkailla säännöllisesti. Jos ihollesi on kasvanut uusi iholuomi tai olemassa olevassa iholuomessa on tapahtunut muutos, varaa aika iholuomitarkistukseen. Iholuomet ovat nyt helpompi kuin koskaan tarkistuttaa ja saada varmuus niiden laadusta.


Tervetuloa Eira Iholuomiklinikan tarkistukseen! 

Iholuomitarkistus ja seuranta Eira iholuomiklinikalla

Ihosyöpien ilmaantuvuus on kasvanut Suomessa 9-kertaisesti 1960-luvulta lähtien. Melanooma on tällä hetkellä nopeinten yleistyvä syöpä. Ihon säännönmukaisella tarkastuksella voidaan havaita mahdollinen muuttunut iholuomi hyvissä ajoin.

Iholuomitarkistuksessa erikoislääkärimme arvioivat kaikki iholuomesi tarkasti. Tarkistuksen jälkeen saat yhteenvedon, onko iholuomesi normaaleita, onko aihetta tarkempiin iholuomikuvauksiin omahoitajan vastaanotolle vai tarvitaanko mahdollisesti jonkin epäilyttävän iholuomen poistoa ja koepalan ottoa.

Omahoitajamme valokuvaavat ihotautilääkärin pyynnöstä iholuomesi, ja kuvien avulla ihotautilääkäri voi seurata niitä helpommin. Näin iholuomesi ovat osaavassa seurannassa myös tulevaisuutta ajatellen! 

Iholuomien poistoissa ihotautilääkärimme tekevät tarvittaessa yhteistyöstä plastiikkakirurgiemme kanssa.

Iholuomitarkistus on helppo ja vaivaton tapa rauhoittaa mielesi. Mitä aikaisemmassa vaiheessa mahdolliset pahanlaatuiset muutokset havaitaan, sitä paremmin hoito tehoaa.

MITKÄ IHOLUOMET KANNATTAA TARKISTUTTAA?

Iholuomien määrä vaihtelee paljon. Osalla luomia on vain muutama, toisilla satoja. Iholuomia kehittyy vuosien varrella lisää aina 50-60 ikävuoteen saakka. Vaarattomat iholuomet ovat yleensä tasavärisiä, tarkkarajaisia ja muodoltaan symmetrisiä.


Iholuomia on hyvä itsekin tarkkailla säännöllisesti, ja muutoksiin kannattaa reagoida nopeasti. Jos iholuomet ja niiden muutokset mietityttävät, varaa aika ihotautilääkärin iholuomitarkistukseen. Saat asiantuntijan näkemyksen iholuomesi tilasta. Tarkistusta ei kannata pitkittää. Mitä nopeammin mahdollisesti pahanlaatuinen iholuomi poistetaan, sitä paremmat ovat hoitoennusteet. Toisaalta moni ihomuutos on harmiton, vain 30 % melanoomista syntyy olemassa oleviin iholuomiin.


Etenkin seuraavissa tapauksissa varaa aika luomitarkastukseen:

  • ihollesi ilmestyy uusi iholuomi ja se kasvaa nopeasti
  • iholuomen koko, väri tai ulkomuoto muuttuu esimerkiksi ruskeasta mustaksi, sinertäväksi tai punertavaksi tai jos siitä vuotaa verta
  • iholuomi kutiaa, aristaa tai siinä tuntuu pistelyä
  • iholuomea ympäröivää ihoa punoittaa

Iholuomen ei aina tarvitse olla ruskea, vaan se voi myös olla vaaleanpunainen tai hilseilevä laikku. Myös sellainen iholuomi, joka poikkeaa selvästi muista iholuomista kannattaa tarkistuttaa.

Melanooma on nopeimmin yleistyvä ihosyöpä. Lue lisää.

Ihon toistuva palaaminen auringossa, varsinkin ennen puberteetti-ikää, nostaa riskiä sairastua melanoomaan eli pahanlaatuiseen ihosyöpään. Ihomelanooma on nopeimmin yleistyvä syöpä ja vuonna 2015 siihen sairastui 1520 henkilöä.
Riski sairastua melanoomaan kasvaa iän myötä. Vaikka melanooman riskiryhmänä on erityisesti yli 65 vuotiaat, sitä tavataan entistä nuoremmilla henkilöillä. 


Riskitekijät:

  • Tärkein riskitekijä on UV-säteily ja ennen kaikkia lapsuudessa tai nuoruudessa tapahtunut palaminen altistaa melanoomalle.
  • Runsasluomisuus
  • Vaalea, herkästi palava iho
  • Suvussa tai potilaalla itsellä esiintynyt melanooma

Melanooman syntyä voi ehkäistä suojaamalla iho UV-säteilyltä. 
Ihoa kannattaa tarkkailla ja mahdollisia ihomuutoksia seurata omatoimisesti. Iän myötä ihmisille syntyy usein runsaastikin uusia, hyvänlaatuisia luomia.


Melanooma voi syntyä joko uutena luomena tai ihomuutoksena aiemmin terveelle iholle. Noin neljännes melanoomista saa alkunsa olemassa olevasta luomesta. 
Ihon säännönmukaisella tarkastuksella, etenkin henkilöillä, joilla on paljon luomia tai lähisuvussa sairastettu melanooma, voidaan havaita mahdollinen muuttunut luomi ja poistaa se jo ennen luomen muuttumista melanoomaksi. 
 
Jos luomet mietityttävät, varaa aika helposti ihotautilääkärin tekemään iholuomitarkistukseen helposti nettisivuiltamme.

 

Varaa aika luomitarkistukseen

Iholuomitarkistus on helppo ja nopea tapa saada selvyys onko syytä huoleen. Varaa aika ihotautilääkärimme vastaanotolle.

Ennen iholuomitarkistusta täytetään esitietolomake, joten pyydämme ystävällisesti saapumaan vastaanotolle 15 minuuttia ennen vastaanoton alkua.

Eiran sairaalan ihotautilääkärit
Hjerppe Anna Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Varaa aika
Koskenmies Sari Ihotautien erikoislääkäri Varaa aika
Raitio Hanna Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Varaa aika
Ylitalo Leea Ihotautien erikoislääkäri Varaa aika
Seuraavat vapaat ajat
Tänään
11.30
30 min
Hjerppe Anna
Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
Eiran lääkäriasema
Tänään
13.00
30 min
Hjerppe Anna
Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
Eiran lääkäriasema
Näytä seuraavat vapaat ajat
Hinnasto
Ihotaudit Hinta 
Ihotautien erikoislääkärin vastaanotto alk. 90 € 
Ihomuutosten poisto  
Luomen poisto (ihotautien erikoislääkärin tekemänä) alk. 255 € 
Luomen, syylän, kasvaimen poisto 1-2 kpl CO2-laserilla 299 € 
Luomen, syylän, kasvaimen poisto 3-5 kpl CO2-laserilla 395 € 
Paikallisten ihomuutosten hoito jäädyttämällä  179 € 
Hintoihin lisätään toimistomaksu 17,90 € ja Kanta-maksu 1,95 €. 
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti