Vähennä - voi paremmin on tarkoitettu sinulle, joka

  • Pohdit omaa alkoholin käyttöäsi ja haluat vähentää sitä
  • Koet olevasi väsynyt aamuisin ja uni on levotonta
  • Ehkä juot tietämättäsi liikaa tai liian usein
  • Haluat auttaa ystävää tai läheistä vähentämään
  • Kaipaat konkreettisia vähentämiskeinoja
  • Haluat voida paremmin vähentämällä alkoholinkäyttöä.

Ota askel energisempään elämään ja varaa aika Omahoitajan kartoituskäynnille!

Mitä voisit saavuttaa vähentämällä?

Vaikka et omasta mielestäsi oikeasti juo liikaa, luet ehkä tätä tekstiä juuri nyt, koska pohdit aika ajoin asiaa. Voisitko nukkua paremmin? Muuttuisiko ihosi heleämmäksi? Katoaisivatko silmäpussit? Olisitko pirteämpi aamuisin? Saisitko enemmän tehtyä iltaisin? Kestäisikö kehosi pitempään? Kiittäisikö maksasi sinua? Katoaisivatko kilot herkemmin? Voisitko säästää viinirahat johonkin kivaan?

Vastaus on kyllä! Se on mahdollista.

Mistä Vähennä – voi paremmin koostuu?

Vähennä – voi paremmin tarjoaa mahdollisuuden luottamuksellisesti keskustella asiantuntijan kanssa omasta alkoholinkäytöstä ja löytää sekä motivaatio että keinoja sen vähentämiseen. Useimmat aloittavat tapaamalla Omahoitajan. Yhdessä voitte miettiä juuri sinun tilannettasi ja tavoitteitasi. Tämäkin voi joskus riittää avaamaan silmät uuteen elämäntyyliin. Omahoitaja voi myös tarvittaessa ohjata sinut esimerkiksi unihoitajan tai vähentämiseen perehtyneen psykologin vastaanotolle. Laboratoriokokeista voi myös saada tukea muutokseen.

”Enhän minä juo liikaa…”

Harva meistä myöntää avoimesti, että joisimme liikaa, mutta sisimmissämme tiedämme että näin voi olla. Vähennä – voi paremmin ei pyri absolutismiin, vaan haluaa antaa sinulle ajatuksen jyviä ja työkaluja, joiden avulla voit itse todeta miten vähentäminen ajan myötä tuo näkyviä tuloksia. Se voi olla varsin palkitsevaa.

Faktoja säännöllisen juomisen vaikutuksista?

Vaikka et joisi reippaasti, pidempään jatkuneella säännöllisellä alkoholinkäytöllä on vaikutuksia sekä itseesi että ympäristöösi.

Ruoan vaikutus terveyteen on kiistatonta ja myös oikea terveellinen ruokavalio auttaa painon hallinnassa. Alkoholi sisältää paljon piilokaloreita ja vaikeuttaa painonhallintaa. Alkoholin yhteydessä nautittu ruoka voi muuttua raskaammaksi ja rasvaisemmaksi. Sen seurauksena paino nousee ja sisäelinten ympärille voi kertyä terveydelle vaarallista, ylimääräistä rasvaa.

Alkoholin säännöllinen käyttö heikentää elimistön vastustuskykyä ja altistaa erilaisille infektioille. Vatsan limakalvo ja suolisto ärsyyntyvät liiallisesta alkoholinkäytöstä.

Alkoholin nauttiminen voi nopeuttaa nukahtamista, mutta uni on levotonta ja katkeilevaa. Aivot eivät saa tarvitsemaansa lepoa yön aikana. Alkoholin vaikutukset voivat kohdistua pitkän päälle myös muistiin ja hermokudokseen.

Alkoholin käyttö saattaa heikentää käytössä olevien lääkkeiden tehoa.

Alkoholin liiallinen käyttö näkyy myös ulkonäössä. Se aiheuttaa usein turvotusta ja punoitusta kasvoilla. Pitkään jatkunut liiallinen käyttö voi muuttaa ihon väriä harmaaksi.

Perheen jäsenen tai ystävän runsaaksi yltyvästä alkoholinkäytöstä on luonnollista olla huolissaan. On hyvä havahtua asiaan ajoissa ennen kuin ongelma syvenee.

Mietitään yhdessä tavoitteesi!

Varaa nyt aika omahoitajalle

Omahoitaja kartoittaa tilanteesi ja alkoholinkäyttösi.
Omahoitaja auttaa sinua löytämään motivaation alkoholin käytön vähentämiseen ja löytämään ratkaisuja, joilla elämänlaatusi paranee.

 
Seuraavat vapaat ajat
ti 23.4.
10.30
30 min
Eiran lääkäriasema
ti 23.4.
12.00
30 min
Eiran lääkäriasema
ti 23.4.
12.30
30 min
Eiran lääkäriasema
Näytä seuraavat vapaat ajat
Eiran "Vähennä - voi paremmin" asiantuntijat
Tanskanen Tuula Unihoitaja, sairaanhoitaja Varaa aika
Hinnasto
Vähennä - voi paremmin Hinta
Omahoitajan vastaanotto 25 €
Psykologin vastaanotto
alk. 133 €
Unihoitajan vastaanotto 60 min

80 €

Hintoihin lisätään toimistomaksu 17,90 € ja Kanta-maksu 1,95 €.
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti