MILLOIN KANNATTA HAkeutua psykoterpiaan?

Psykoterapiaan lähdetään usein turhan myöhään, terapiaa tarvitseva sinnittelee ongelmiensa kanssa yksin, koska velvollisuus ja halu pärjätä ilman apua istuu meissä syvällä. Ammattiauttajan puoleen kääntymistä on syytä harkita  kun ahdistavat tuntemukset vievät suuren osan tarkkaavaisuudesta, rajoittavat toimintakykyä ja tuntemukset aletaan kokea psyykkisinä ongelmina. Oireet voi laukaista jokin elämään liittyvä kriisi, joko vähitellen tai äkillisesti.

Oireina voi olla

 • masennus
 • ahdistus
 • pelko
 • unihäiriö
 • itsemurha-ajatukset

 

Perhepsykoterapia

Joskus perhetilanne voi ajautua umpikujaan. Meitä voi kohdata kriisit tai haasteet lasten kasvatuksessa tai nuorten itsenäistymisprosessissa voivat aiheuttaa uupumusta. Yhden perheenjäsenen huonosti voiminen heijastuu koko perheen dynamiikkaan. Lapsi voi hyötyä perheterapiasta myös vanhempien avioeron yhteydessä tai koulunkäyntiin liittyvissä hankaluuksissa. Perheterapeutti antaa myös ohjausta lasten kasvatukseen liittyvissä kysymyksissä ja ohjausta vanhemmuuteen. Perheterapiassa oikea annettu apu ja tuki jo kriisin varhaisessa vaiheessa vaikuttaa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointiin.

Perheterapia sopii hyvin:

 • Lasten ja nuorten käytös- ja tunnehäiriöiden hoitoon
 • Päihteiden käytön-ja syömishäiriöiden hoitoon
 • Masennus
 • Itsetuhoisuus
 • Krooniset sairaudet
 • Elämän kriisit: avioero, onnettomuus, uupumus, työttömyys, kuolema sekä lasten kasvatukseen ja nuorten itsenäistymisprosessiin liittyvät haasteet.

Työterveyspsykologin vastaanotolle

Eiran sairaalan työterveyspsykologin vastaanotolle voi tulla monenlaisissa asioissa oman työterveyshoitajan tai – lääkärin lähetteellä. Keskustelu ulkopuolisen asiantuntijan kanssa voi auttaa työn ongelmatilanteiden jäsentelyssä. Toisinaan on tärkeää etsiä keinoja työn ja vapaa-ajan parempaan tasapainoon. Keskusteluapu ja erilaiset harjoitukset tuovat helpotusta ja ratkaisuja esimerkiksi jännittämiseen, keskittymis- ja univaikeuksiin, alavireisyyteen tai kuormittuneisuuteen.

Työterveyspsykologi voi auttaa myös työyhteisön koulutus- ja valmennustarpeissa tai pulmatilanteissa, kun yhteistyö ei suju tai muutokset tuovat epävarmuutta. Työn merkitys vaihtelee eri elämäntilanteissa ja toisinaan motivaatio voi olla kateissa ja urakysymykset kaipaavat selkiyttämistä. Työterveyspsykologin tapaaminen voi tuoda selkeyttä moneen asiaan

Varaa nyt aika psykoterapeutin vastaanotolle

Mikäli tunnistat itsessäsi yllä mainittuja oireita, älä epäröi varata aikaa psykoterapeutin vastaanotolle! Eiran sairaalassa toimii useampi psykoterapeutti erilaisella koulutustaustalla ja erikoisosaamisalueella. Tutustu heihin lähemmin, näe seuraavat vapaana olevat ajat ja varaa kätevästi itsellesi sopivimman vastaanottoajan.
Eiran sairaalassa toimivat psykoterapeutit
Hirvas Saana Psykologi, psykoterapeutti, perhepsykoterapeutti Varaa aika
Keski-Saari Raija-Liisa Psykoterapeutti, pari-ja perheterapeutti (KELA) Varaa aika
Lindfors-Airas Marie Perhepsykoterapeutti Varaa aika
Maatela Marina Työterveyspsykologi, psykoterapeutti, psykologi Varaa aika
Puustinen Leila Psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Varaa aika
Rihkanen-Suihko Auli Hannele Psykologi, työterveyspsykologi, aikuisten ja nuorten psykoterapeutti Varaa aika
Sirola Pirjo Psykoterapeutti, Kuvataidepsykoterapeutti, Työnohjaaja, TtM Varaa aika
Seuraavat vapaana olevat ajat
Tänään
15:00
1 h 0 min
Hirvas Saana
Psykologi, psykoterapeutti, perhepsykoterapeutti
Eiran lääkäriasema
Tänään
17:00
45 min
Keski-Saari Raija-Liisa
Psykoterapeutti, pari-ja perheterapeutti (KELA)
Eiran lääkäriasema
Parien ja perheiden on hyvä varata kaksi peräkkäistä aikaa.
Tänään
18:00
45 min
Keski-Saari Raija-Liisa
Psykoterapeutti, pari-ja perheterapeutti (KELA)
Eiran lääkäriasema
Parien ja perheiden on hyvä varata kaksi peräkkäistä aikaa.
Näytä seuraavat vapaat ajat
Lue lisää psykoterapiasta Eirassa
Voimavarat käyttöön -ryhmä

Voimavarat käyttöön -ryhmän avulla voit löytää iloa, voimavaroja ja mielenrauhaa työhön ja tavalliseen arkeen – elämään, jota elät tällä hetkellä. Ota itsellesi aikaa arjessa ja tule rauhoittumaan, rentoutumaan ja pohtimaan omaa hyvinvointiasi asiantuntujoiden tuella. Opi ja omaksu itsellesi suotuisampia tapoja toimia - ja tee itsellesi hyvinvointisuunnitelma työssä ja arjessa.

Lue lisää
Puhumalla mutkat suoriksi

Joskus arjen solmukohdat eivät aukea itsestään ja silloin psykologian ammattilaisen näkemys voi olla tarpeen. Eiran sairaalan psykologien ja psykoterapeuttien juttusille pääsee heti, vaikka päänvaiva ei olisi suuren suuri.

Lue lisää
Hinnasto
Psykologia ja Psykoterapia

Hinta
Psykologin vastaanotto 
alk. 140 €
Psykoterapeutin vastaanotto, yksilöterapia
   alk. 90 €  
Psykoterapeutin vastaanotto, pariterapia    alk. 150 €
Hintoihin lisätään toimistomaksu 17,90 €, sarjakäyntien hintoihin toimistomaksu 3,60 €/kerta.