Välkommen till Eira fysioklinik i hjärtat av helsingfors

På Eira Fysioklinik får du helhetsomfattande betjäning. Till vårt serviceutbud hör bl.a.

För att du skall få den bästa möjliga diagnosen och vården samarbetar våra fysioterapeuter och osteopater med våra ortopeder.
Ortopedi är kirurgisk behandling av sjukdomar i stöd- och rörelseorganen och en ortoped är en opererande läkare.

Fysioterapeuterna hjälper dig med olika slag av besvär

Alla Eira Fysiokliniks specialister har en bred yrkeskunskap och erfarenhet av kroppens funktion.
Nedan exempel på besvär som kan åtgärdas på fysiokliniken.
 
  Symtom/besvär
Nedre extremiteter, stödsulor Funktionsstörningar i de nedre extremiteterna och fotbladet.
Höften, knät och vristen Artros, artificiella leder, främre korsbandet, akilles, benbrott, rotatorkuffsyndrom, bursit, löparknä.
Ländryggen och höften Ryggskott, mellankotsproblem, stenos, strålande smärta mot höft och ben, domningar i benen. Bäckenbottens fysioterapi.
Nacken, ryggen och skuldrorna Mellankotsproblem, låsningar, smärta vid andning, smärta i bröstkorgen.
Nackstelhet, svindel, huvudvärk, migrän, artros, strålbesvär i händerna, smärtpunkter i nacken, på skuldrorna och runt skulderbladen, händerna domnar.
Axeln, armbågen och handen Tendinit, rotatorkuffsyndrom, fraktura, postoperativ fysioterapi, frozen shoulder, artros.
Tennisarmbåge, golfarmbåge, frakturer i vrist och fingrar, handledens tendiniter och karpaltunnelsyndrom.
Läs mera om Eira fysiokliniks tjänster

Fysioterapi för stöd- och rörelseorganen

De vanligaste orsakerna till att en kund söker sig till fysioterapi är problem med ryggraden, till exempel nack- eller ryggsmärta, ledsmärta samt lokala funktionella problem på grund av överansträngning eller felställning.

Läs mer

Fysioterapi före och efter en operation

Det lönar sig att förbereda sig inför en operation med fysioterapi. En väsentlig del av förberedelserna är att se till att muskelstyrkan och rörligheten av lederna är så goda som möjligt. Detta uppnås på fysioterapeutens mottagning och med hjälp av hemövningar.

Läs mer

Geriatrisk fysioterapi

Kundens ålder, hälsotillstånd och potentiella sjukdomar påverkar terapiplaneringen.

Läs mer

Fysioterapi vid neurologiska sjukdomar

Målet med fysioterapin är att upprätthålla funktionsförmågan och rörligheten så normala som möjligt trots besvär som sjukdomen orsakar.

Läs mer

Företagsfysioterapi

Företagsfysioterapeuten fungerar inom företagshälsovården som sakkunnig för rörelseorganens funktion med aspekt på förebyggande och upprätthållande av rätt ergonomi och att förebygga felbelastning för kroppen. Hon utför också Firsbeat-välmåendeanalyser och cykelergometertester.

Läs mer

Akupunktur

Akupunktur är den kinesiska medicinens mest centrala behandlingsformer. Med akupunktur kan man sköta bl.a. problem i luftvägarna, sjukdomar i ögon och mun, problem i matsmältningsorganen, neurologiska problem, muskel- och skelettproblem, nervverk, blåsbesvär, ledinflammationer och reumatism. Också gynekologiska besvär samt problem med prostata och impotens reagerar bra på akupunktur.

Läs mer

Analys av nedre extremiteterna

Har du värk i ryggen, höften, knät, vristen, hälen eller foten? Gör det ont när du går eller när du rör på dig? Fysioterapeuten som är specialiserad på fotproblem gör en analys och på basen av resultatet går hon igenom vårdalternativen och gör tillsammans med kunden en vårdplan. Vid behov görs individuella stödsulor.

Läs mer

Lymfterapi

Lymfterapi är en mjuk behandlingsmetod som aktiverar kroppens eget lymfkärlssystem. Behandlingen består av lätta och rytmiska rörelser. I behandlingen ingår behandlingstekniker som både minskar svullnader lokalt och aktiverar hela lymfkärlssystemet.

Läs mer

Osteopati

Med osteopati får du hjälp mot funktionella störningar och smärttillstånd i leder och mjukvävnader. Osteopatin hjälper till exempel mot huvudvärk, nackvärk eller ischias. Vi har över 15 års erfarenhet av osteopati och osteopaterna har ett nära samarbete med ortopederna.

Läs mer

Personal Training

Investera i det värdefullaste du har, dig själv. Med personal training på Eira dvs. PT-träning får du det stöd du behöver för att uppnå dina mål, allt från att gå ner i vikt, bygga muskelmassa, förbättra hållningen till att helt enkelt må bra.

Läs mer

Funktionell träning i grupp

Grupperna på Eira sjukhus fokuserar på kroppskontroll via funktionella rörelsemönster och med hjälp av fasciaträning. Alla träningsgrupper handleds av en yrkeskunnig fysioterapeut. Välkommen med!

Läs mer

Shockwave-tryckvågsbehandling

Lider du av långvarig smärta? Shockwave dvs. tryckvåg är en trygg och effektiv behandling av muskel-, sen- och ledbesvär. På Eira sjukhus ger specialiserade fysioterapeuter denna behandling i samband med ett vanligt mottagningsbesök.

Läs mer

Ortopedi

Till ortopedin hör skador och besvär i rörelseorganen hos människor i alla åldrar samt diagnostik och vård av dessa. Typiska undersökningar och kirurgiska ingrepp är artroskopi i skulderled, höft, knä och vrist samt ledprotesoperationer av knä och höft. Handkirurgin koncentrerar sig på sjukdomar i handen, handleden och armbågen.

Läs mer
Eira sjukhus fysioterapeuter och osteopater
Bekkedal Juha Fysioterapeut Boka tid
Bomberg Maarit Fysioterapeut YH Boka tid
Grenman Viveca Fysioterapeut, Lymfterapeut Boka tid
Kuittinen Jonna Utbildad idrottsmassör, fysioterapeut Boka tid
Nybacka Sandra OMI Fysioterapeut, företagsfysioterapeut Boka tid
Saukkola Riikka Fysioterapeut Boka tid
Följande lediga tider till fysioterapeut
tis 27.10
14:00
1 h 0 min
Saukkola Riikka
Fysioterapeut
Eira läkarstation
Vid behov håller jag mottagning även på distans. Föredrar du distansmottagning, boka en vanlig tid och skriv ”Distansmottagning” i  Orsaken till bokningen-fältet. Jag kontaktar dig per telefon för att komma överens om hur mottagningen utförs.
Visa följande lediga tider
Följande lediga tider till osteopat
ons 28.10
11:00
30 min
Otranen Juho
Osteopat
Eira läkarstation
ons 28.10
11:30
30 min
Otranen Juho
Osteopat
Eira läkarstation
Visa följande lediga tider
Prislista
Fysioterapi Pris
Mottagningsbesök hos fysioterapeut, 45 min.
Även distansmottagning
från 82 €*
Mottagningsbesök hos fysioterapeut, 60 min.
Även distansmottagning
   från 91 €*
Hembesök, i Eiras närområde, 60 min. innehåller restid. från 97 € 
Undersökningar och utlåtanden utöver mottagning
Pris 

I samband med första besöket
Separat utlåtande, t.ex. bilaga till ett B-intyg debiteras enligt tid.

31 € 
Shockwave-behandling 29 € 
Material Pris

Kinesiotejp, rulle

Theraband

22 €

19 €

 

Osteopati

 
 Mottagningsbesök 30 min.
80 €

 

Lymfterapi

 
 Mottagningsbesök 45 min.
från 80 €
 Mottagningsbesök 60 min.
från 89 €
* Priset beror på tidsåtgången samt fysioterapeutens specialutbildning. Poliklinikavgift på 19,90 € och Kanta-avgift på 1,95 € tillkommer, förutom vid seriebesök då poliklinikavgift på 4,70 €/besök och Kanta-avgift på 1,95 € tillkommer. Till en telefon- och videomottagningstid tilläggs hanteringsavgift 7,90 € och Kanta-avgift 1,95 €.