Geenitesti paljastaa parhaiten laktoosi-intoleranssin

B-Lakt-D -tutkimus osoittaa perinnöllisen alttiuden laktoosi-intoleranssiin. Geenitestin avulla voidaan todeta, onko perinyt tämän geenimuunnoksen. Jos muunnosta ei ole, vatsaoireiden syynä on jokin muu kuin laktoosi-intoleranssi. Jos geenimuunnos löytyy, vatsavaivojen syy on mahdollisesti laktoosi-intoleranssi. Etenkin alle 12-vuotiailla on otettava huomioon myös muut vatsaoireita aiheuttavat syyt.

Geenimuunnoksen löytyminen ei kuitenkaan merkitse, että aina saa maidosta oireita, sillä kolmasosa geenimuutoksen kantajista on oireettomia. Laktoosimalabsorption-geenitesti ei sulje pois muita laktoosin sietokykyä välillisesti heikentäviä tekijöitä, kuten keliakiaa tai suolistoinfektioita.

Geenitesteihin HELPOSTI JA NOPEASTI

Geenitesteihin voit tulla suoraan laboratorioomme ilman lähetettä sekä ilman ajanvarausta. Suosittelemme, että olet keskustellut asiasta lääkärin kanssa jo ennen testiin tuloa.

Tulokset saat postitse suoraan kotiin ja tarpeen mukaan suosituksen varata ajan kyseisen alan erikoislääkärin vastaanotolle.

Eiran sairaalan laboratorio
Laivurinkatu 29, Helsinki
p. 09 1620 700

Varaa aika erikoislääkärille
Popov Pia-Maria Vastaava työterveyslääkäri, yleislääkäri Varaa aika
Väänänen Hannu Sisätautien ja ruuansulatuskanavan sairauksien erikoislääkäri Varaa aika
Hinnasto
Geenitestit Hinta
Laktoosikoe, DNA-tutkimus (B-Lakt-D) 61 €
Geenien vaikutus lääkitykseen (B-Farma-D) 392 €
Eturauhassyöpäriskitesti (Stockholm3-testi) 532 €
Tutkimuksiin Eiran lääkärin lähetteellä tultaessa ei peritä toimistomaksua. Muulloin hintoihin lisätään toimistomaksu 17,90 €.
Hintoihin lisätään Kanta-maksu 0,95 €/käynti.
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti