REZUM – NY METOD I VÅRDEN AV GODARTAD PROSTATAFÖRSTORING

Ifall du får eller redan fått diagnosen godartad prostataförstoring, finns det flera olika behandlingsalternativ. På urologens mottagning kan du diskutera vilket vårdalternativ som lämpar sig bäst just för dig.

I vården av en godartad prostataförstoring försöker man i första hand lindra symptomen med medicinering. Ifall medicinerna inte hjälper, effekten av dem minskar eller biverkningarna känns för besvärliga, kan Rezum vara just den rätta lösningen för dig.

Rezum är en väldokumenterad, trygg och skonsam ny metod som baserar sig på vattenånga. Globalt har det gjorts över 35 000 Rezum-behandlingar och i Finland gjordes de första 2019. En av Rezums viktigaste egenskaper är att den bevarar alla normala funktioner.

HUR GÖRS REZUM-BEHANDLINGEN?

Under Rezum-behandlingen förs steril vattenånga i prostatavävnaden. Ångan övergår till vatten och den energi som lagrats i ångan frigörs och förstör celler. Kroppens helande instinkt avlägsnar de döda cellerna vilket gör att prostatan blir mindre. Då överloppsvävnaden är borta öppnar sig urinledaren och symptomen lättar redan inom två veckor. Den största nyttan uppnås inom tre månader. Resultatet är alltid individuellt.

HUR LÄNGE TAR REZUM-BEHANDLINGEN?

Rezum-behandlingen görs under ett mottagningsbesök under lätt nedsövning. Ingreppet är snabbt och smärtfritt och du får åka hem redan efter två timmars uppföljning. Efter ingreppet återhämtar man sig i allmänhet snabbt. Behovet av en eventuell sjukledighet bedöms från fall till fall tillsammans med läkaren.

FÖR VEM LÄMPAR SIG REZUM-BEHANDLINGEN?

Rezum-behandlingen passar de flesta män. Tillsammans med urologen kan du i lugn och ro diskutera vilken behandlingsform som är det bästa alternativet just för dig.


Läs mer om REZUM-BEHANDLINGEN

Boka nu tid till urologens mottagning!

Kom och diskutera konfidentiellt med någon av våra urologer! Urologen gör en undersökning och tillsammans kan ni diskutera vilket det bästa vårdalternativet är just för dig.

Seuraavat vapaat ajat
fre 25.9
09:30
30 min
Koistinen Hannu Tapani
Specialist i urologi och kirurgi
Eira läkarstation
fre 25.9
13:30
30 min
Koistinen Hannu Tapani
Specialist i urologi och kirurgi
Eira läkarstation
tor 1.10
10:00
20 min
Aho Martti
Specialist i urologi
Eira läkarstation
OBS! Jag sköter en del av min mottagning per telefon. Då du väljer en tid var det står ”Puhelinvastaanotto”, ringer jag upp dig under den bokade tiden till numret du meddelat.
Visa följande lediga tider
Prislista
Urologi Pris  
Mottagning hos specialist i urologi, 30 min. från 128 €   

Telefonmottagning och videomottagning: 

 Aho Martti, specialist i urologi, 15 min.

 85 €  
Urologiska ingrepp Pris Eiras Hälsokonto*
Rezum- vård av godartad prostataförstoring NYTT!
4798 €
399,80 €/mån
Prostatahyvling 5786 € 482,20 €/mån
Skleroterapi vid hydrocele 650 € 54,20 €/mån
Cystoskopi i lokalbedövning 729 € 60,80€/mån
Urologiska undersökningar
   
Prostata funktionsprov (P-PSA)
 45 €
 
Testosteron (S-Testo)
90,50 €
 
Test för risk av prostatacancer (Stockholm3-test)
548,00 €
 

Poliklinikavgift på 18,90 € och Kanta-avgift på 1,95 € tillkommer. Till en telefon- och videomottagningstid tilläggs hanteringsavgift 6,90 € och Kanta-avgift 1,95 €.
* Eiras Hälsokonto: t.ex. med 12 månaders räntefri och avgiftsfri delbetalning.

Priserna berättigar till FPA-ersättning med undantag av Rezum-behandling och test för risk av prostatacancer (Stockholm3-test).
Läs mera om Eiras hälsotjänster för män

Rezum® - ny metod i vården av godartad prostataförstoring

Rezum-behandlingen är en helt ny metod för behandling av godartad förstorad prostata. Rezum baserar sig på skonsam vattenånga och är en väldokumenterad och trygg metod för att lindra symptomen.

Läs mer

Urologi och urologiska ingrepp

På Eira sjukhus får du omfattande urologiska tjänster. Hos oss hittar du flera specialister inom urologi. Du får lätt och snabbt en tid till deras mottagning, ifall något oroar dig, om du har lagt märke till problem eller förändringar, eller om du vill komma på en rutincheck. Vi har på Eira sjukhus gjort urologiska operationer och ingrepp sedan 1970 – talet.

Läs mer

Eira Hälsoklubb för män

Besiktigar du din bil regelbundet, men inte dig själv? Grubblar du över din hälsa – övervikt, alkoholvanor, potens eller prostata? Bli nu medlem i Eiras nya Hälsoklubb för män och få en grundlig hälsocheck gjord! Som medlem får du efter det årligen en kallelse till hälsogranskning och du kan när som helst konsultera Hälsoklubbens Egenskötare. Det kunde inte vara lättare att sköta om sin hälsa!

Läs mer

Risktest för prostatacancer

Risken för prostatacancer mäts exakt och individuellt med Stockholm3-testet.

Läs mer
Fråga mera om Eiras tjänster
Namn
Telefon
E-post
Meddelande