Ont i handen? Armbågen värker?


Tennisarmbåge, musarm och senskideinflammation är typiska moderna belastningsskador i de övre extremiteterna som drabbar anställda i många olika yrken. Nerver som kommit i kläm eller vissa specialsjukdomar börjar snabbt störa dagliga aktiviteter och påverkar i längden arbetsförmågan väsentligt.

Till synes obetydliga skador kan leda till betydande funktionsstörningar i handen om den inte behandlas. Ibland måste man göra ingrepp för att återställa patienters grepp efter gamla skador.

Vila eller operation?

En stor del av besvären kan behandlas med konservativa medel, dvs. med vila och rehabilitering, men ibland behövs operation. Magnetsundersökningarna gör det möjligt att granska undersöka utan röntgenbestrålning. Vi kan göra titthålsoperatioer som efterlämnar endast små sår på kroppen.

Patientens yrke, hobbyer och andra aktiviteter inverkar på vilka funktionella krav som ställs på händerna. Läkaren måste tydligt förklara sannolika följder och konvalescensperioder i anslutning till olika behandlingsmetoder för patienten, så att han eller hon kan göra ett upplyst val.

Eira sjukhus handkirurger
Hyrkäs Jukka Specialist i handkirurgi Boka tid

Boka nu tid till handkirurg

Boka nu mottagningstid till specialist i handkirurgi

På handkirurgens mottagning på Eira sjukhus undersöks alla patienter med besvär i de övre extremiteterna omsorgsfullt. På detta sätt kan man fastställa vårdformen tillsammans med kirurgen. En lyckad vård förutsätter äkta, stressfria möten mellan patient och läkare. Hos oss får du snabbt en tid.

Följande lediga tider
tor 22.11
10:30
30 min
Hyrkäs Jukka
Specialist i handkirurgi
Eira läkarstation
tor 22.11
11:00
30 min
Hyrkäs Jukka
Specialist i handkirurgi
Eira läkarstation
Visa följande lediga tider
Prislista
Handkirurgi Pris  
Mottagning hos handkirurg
från 75 €  
Handkirurgiska ingrepp
Pris Eiras Hälsokonto*
Nervkompression i handleden, operation i allmän anestesi från 2440 €  210,30 €/mån
Dupuytrens kontraktur, operation i allmän anestesi från 3247 €  277,50 €/mån
Kansliavgift på 17,90 € tillkommer.  Priserna inkluderar inte laboratorie- eller röntgenundersökningar.
* Eiras Hälsokonto: t.ex. med 12 månaders räntefri delbetalning (inkluderar uppläggnings- och administrationsavgift 83 €).