Terapeutens tips för att sluta:

”Ifall du inte kan sluta att dricka är det skäl att göra någonting. Du vet säkert redan vilken skada det gjort dig. Men det behöver vi inte gå in på här, du känner det nog i din kropp, eller hur? I dethär skedet är det ingen vits att förebrå och klandra på någon, det är nu hög tid att ta itu med saken, säger Kinnunen.”

  1. För det första slutar vi att klaga och jämra oss över välrdens ondska, vi förstår att "the party is over" och det är tid att återgå till en innehållsrik vardag.

  2. Man kan sluta endast på ett sätt, genom att sluta att dricka.

  3. Man kan inte sluta i morgon eller i övermorgon, utan det måste ske nu. Förändringen sker nu i denna stund, inte i morgon eller igår.

  4. Om du behöver hjälp med att sluta dricka, ta kontakt med en sakkunnig som förstår och inte predikar, utan hjälper dig att hjälpa dig själv så länge det ännu finns en möjlighet därtill.

 

"Arbetsplatsen, parförhållandet etc. finns kvar endast så länge som de står ut med ditt drickande eller orkar se genom fingrarna på det. Hur skulle det vara om du nu tog ditt enastående liv i dina egna händer?"

Behöver du hjälp med att sluta dricka?

På vår bäddavdelning får du alkoholavvänjningsvård utan läkarremiss. Vi betjänar 24/7. Vi vårdar inte drogmissbrukare.

Om du önskar kan du också boka tid till addiktionsläkarens mottagning via nätet.

Alkoholavvänjning tfn 09 1620 200