Esitutkimus on laaja ja kattava

Esitutkimuksessa mitataan usealla eri laitteella seuraavat asiat:

 • sarveiskalvon paksuus
 • sarveiskalvon kaarevuus ja aaltorintama-analyysi
 • sarveiskalvon topografia
 • taittovirhe (lasien miinus- tai plusvoimakkuus sekä ns. hajataitteisuus)
 • silmänpaine
 • silmän mikroskopointi
 • silmän pituus, etukammion syvyys, mykiön paksuus
 • silmän takaosan tutkimus eli OCT-valokerroskuvaus ja -mittaus verkkokalvolta tarkan näkemisen eli maculan alueelta tai papillan ympäriltä.

Näiden mittausten perusteella pystytään arvioimaan, onko laser- tai linssileikkaus mahdollinen ja onko mahdollista päästä silmälaseista eroon. Mikäli tutkimuksessa ilmenee jotain silmäsairauteen viittaavaa, ohjataan potilas silmälääkärin tarkastukseen. Varaa esitutkimukseen aikaa tunti. Sairaalaoptikko tekee esitutkimuksen mutta silmäkirurgi päättää aina leikkausmenetelmän ja asiakas tapaa aina silmäkirurgin ennen leikkausta.

Esitutkimus nyt maksutta

Tule selvittämään voiko sinun silmäsi leikata!

Optikon tekemä esitutkimus nyt maksutta
(hinta normaalisti 88 € + toimistomaksu 16,95 €).

Esitutkimus kestää noin tunnin. Piilolinssejä ei voi käyttää viikkoon ennen esitutkimusta eikä leikkausta.

Esitutkimus ei sido mihinkään.

Kenelle laserleikkaus ja linssileikkaus sopii?

Voimakkuuksista ja silmänrakenteesta riippuen valitaan onko laserleikkaus vai linssileikkaus parempi vaihtoehto.  

Linssileikkauksella on mahdollista päästä eroon sekä kauko- että lähilaseista. Varaa aika optikon esitutkimukseen, niin selvitetään onko leikkaus hyvä ratkaisu sinulle. Optikolle voi varata myös ajan, jos kaihi on jo todettu, olet tulossa leikkaukseen ja haluat tietää enemmän linssivaihtoehdoista.

Yli 60-vuotiaiden olisi hyvä käydä silmälääkärin tarkastuksessa, jossa tutkitaan silmän terveys ja soveltuvuus esim. linssileikkaukseen. Jos silmälääkäri on todennut edes alkavaa kaihia tai itse epäilet kaihia, varaa aika silmäkirurgin kaihiesitutkimukseen niin tapaat leikkaavan kirurgin ja kuulet lisää eri linssivaihtoehdoista.

Kenelle laserleikkaus sopii?

Silmälaserleikkaus sopii sekä likinäköisille, kaukotaitteisille että hajataittoisille asiakkaille. Alaikäraja on 18 vuotta, varsinaista yläikärajaa ei ole. Toimenpide on järkevä suorittaa siinä vaiheessa, kun muutoksia silmälasien vahvuudessa ei enää tapahdu.

Laserleikkausta ei tehdä, mikäli

 • olet alle 18-vuotias
 • olet raskaana tai synnytyksestä on alle 6 kuukautta
 • sinulla on jokin silmäsairaus, kaihi tms.
 • sinulla on todettu jonkin sairauden (diabetes, reuma) aiheuttamia muutoksia näköön.
Eiran sairaalan optikot
Seuraavat vapaat ajat
to 24.8
10:20
1 h 20 min
Mäkinen Sirkku
Optikko
Eiran lääkäriasema
Esitutkimus laser-/linssileikkaus
Katso lisää vapaita aikoja
Hinnasto
  Hinta
Optikon tekemä esitutkimus silmän laser- ja linssileikkausta varten TARJOUS
 nyt 0 € (arvo 88 €)
Lue asiakkaiden kokemuksia laser- ja linssileikkauksista Eiran sairaalassa
"Oon voimissain" - Virve Rosti linssileikkauksessa

Tänä kesänä Virve Rosti on ollut keikkakiertueella se, joka näkee ensimmäisenä tienviitat ja iltapäivälehtien lööpit. Elämä on tarkentunut keväällä tehdyn linssileikkauksen jälkeen monin tavoin.

Lue lisää
Ei enää silmälaseja!

Muotikuvauksia työkseen tekevä Aila Stenius kertoo koko homman tulleen vuosien mittaan melko kalliiksi, sillä näyttävien kehysten lisäksi myös linssien piti olla erityisen hyvät. Ei saa tulla heijastuksia tai häikäistymisiä kirkkaissa valoissa.

Lue lisää
Hannu Aravirta haki Eirasta terävyyttä pelisilmään

Suomalaista jääkiekkoa on vaikea ajatella ilman Hannu Aravirtaa ja hänen vankkumatonta asiantuntemustaan. Mutta miten Aravirta osaa ajatella omaa elämäänsä ilman silmälaseja?

Lue lisää
Uusi leikkaus sopi minulle

Emma Piiriselle tehtiin Suomen ensimmäinen SMILE-toimenpide viime kesänä. Emman elämää hankaloittava taittovirhe korjattiin uudella läpättömällä laserleikkauksella. Silmäleikkaus jännitti etukäteen, mutta piilolasien käyttö oli silmien kuivumisen vuoksi hankalaa ja kallis silmälasihankinta oli taas edessä.

Lue lisää
Silmäleikkaukset kokemuksella Eiran sairaalassa

Relex Smile -laserleikkaus

Viimeisimmän SMILE-tekniikan ansiosta taittovirhe voidaan korjata ilman perinteisesti sarveiskalvoon tehtävää läppää. Silmän pintakerros säilyy näin eheämpänä ja kuivasilmäisyyden riski pienenee. Tutkimukset osoittavat SMILE-leikkausten hoitotulosten olevan erinomaisia.

Lue lisää

Femto-Lasik ja Lasik-laserleikkaus

Lasik-tekniikka on saavuttanut maailmalla valta-aseman helppoutensa ja nopean toipumisen vuoksi. Femto-Lasik ja Lasik-leikkauksissa silmän pintaan tehdään läppä ja sarveiskalvon laserointi ja muokkaus tehdään läpän alle. Femto-Lasik-leikkauksessa läppä tehdään femtosekuntilaserilla, muuten tekniikka on sama.

Lue lisää

Linssileikkaus

Linssileikkauksella eroon moniteholaseista! Linssileikkausta kutsutaan toisinaan myös ikänäköleikkaukseksi, koska sillä korjataan lähinäköä. Ikänäön lisäksi linssileikkauksella korjataan myös kaukonäköä ja mahdollista hajataittoa. Varaa aika optikon ilmaiseen esitutkimukseen, jossa kartoitetaan sinulle sopiva leikkausmenetelmä.

Lue lisää

ICL-leikkaus eli silmänsisäinen piilolinssi

ICL eli silmänsisäinen piilolinssi on kehitetty vaihtoehdoksi laserleikkauksille erityisesti suureen likinäköön. Silmänsisäisistä linsseistä on yli 40 vuoden kokemus kaihileikkausten pohjalta.

Lue lisää
Kysy lisää Eiran palveluista!
Nimi
Puhelin
Sähköposti
Viesti