Influenssarokote nenäsumutteena on kivuton ja miellyttävä

Nenäsumute annetaan Eiran lääkäriasemalla hoitajan vastaanotolla. Hoitaja suihkuttaa lapsen molempiin sieraimiin rokoteainetta lapsen istuessa vanhemman sylissä tai tuolilla. Lapsi ei tunne kipua eikä suihkutuksen aikana tarvitse hengittää sisäänpäin, joten nenäsumute on hyvä vaihtoehto pienemmille lapsille.

Influenssarokotuksen suojavaikutus syntyy kahdessa viikossa rokottamisesta. Rokotus kannattaa ottaa jo ennen varsinaisen influenssakauden alkua, mielellään marras-joulukuussa. Influenssarokotus on voimassa kyseisen influenssakauden loppuun.

 

Kenelle influenssarokote voidaan antaa nenäsumutteena?

Influenssarokote nenäsumutteena sopii 2-17-vuotiaille lapsille. Kerta-annos riittää antamaan suojan.

Rokote on todettu turvalliseksi maailmalla jo yli 10 vuoden käyttökokemuksella. Lapsen tulee olla rokotushetkellä terve; kuumeisen infektion aikana ei tule rokottaa. Influenssarokotetta ei tule antaa voimakkaasti kananmunalle allergiselle. Eiran hoitaja varmistaa rokotteen sopivuuden lapselle haastattelemalla perhettä ennen rokottamista.

Nenäsumuterokotteen jälkeen ei tule käyttää asetyylisalisyylihappoa eli Aspiriinia kuume- ja särkylääkkeenä, mutta särkyjä ja kuumetta voi hoitaa tavallisilla kipu- ja kuumelääkkeillä.

Nenäsumuterokotetta riittää aina yksi annos, vaikka lapsi saisi influessarokotteen ensimmäistä kertaa. Alle 2-vuotiaille annetaan rokote pistoksena. Lapsi, joka ei ole saanut aiemmin influenssarokotusta tai on saanut vain yhden pistettävän annoksen, tarvitsee tänä vuonna kaksi pistettävää annosta rokotetta.

 

Varaa aika rokotukseen tai tule kysymään heti vapaita aikoja

Varaa aika rokotukseen sairaanhoitajan vastaanotolle tai tule kysymään heti vapaita aikoja Eiran lääkäriasemalta.

Ammattitaitoiset sairaanhoitajamme antavat rokotteen ja vinkit terveenä pysymiseen.

Seuraavat vapaat ajat
ma 17.12.
15:45
15 min
Eiran lääkäriasema
Rokotusaika / Vaccineringstid
Näytä seuraavat vapaat ajat
Hinnasto
Rokotukset Hinta
rokote + rokottaminen
 Influenssarokotus Vaxigrip Tetra 35 €