Eiran sairaalassa tehdään sekä pienet että isot nenän korjausleikkaukset

Usein nenäleikkauksessa on kyseessä vain pienen, häiritsevän yksityiskohdan korjaaminen.
Toisinaan taas koko nenä halutaan laittaa uuteen uskoon. Potilaan toiveet ovat ratkaiseva tekijä leikkausmenetelmän valinnassa.

Nykyisin nenämuotoilun perustekniikka on avoleikkaus, jossa sierainten väliseinään tehdyn avauksen kautta päästään korjaamaan nenän rakenteita.
Suljettu leikkaus tehdään vain sieraimien kautta ja sillä voidaan korjata useimmat nenän selkään ja väliseinään liittyvät ongelmat.

 

Rustosiirteet apuna muotoilussa

Nenän selkä on kuin holvi, joka koostuu yläosaltaan nenäluusta ja alaosaltaan rustosta. Keskiviivassa, sieraimien välissä, on rustolevyn muodostama nenän väliseinä.

Sekä suljetussa että avoleikkauksessa nenän väliseinästä otettavilla rustosiirteillä on tärkeä merkitys. Niitä käytetään tukemaan nenän rakennetta, joka usein joudutaan purkamaan ja kokoamaan uudelleen halutun muodon saavuttamiseksi. Keinoaineita kuten silikonia käytetään harvoin.

 

Nenän väliseinän korjaus

Nenän väliseinän korjaus on usein tarpeen nenän vinouden tai sivuprofiilin muuttamiseksi sekä ilmatien parantamiseksi silloin, kun se on ahtautunut.
Ihon ja pehmytkudoksen muotoilumahdollisuudet rajalliset

 

Nenän selän muotoilu

Nenän selkää ja sinä mahdollisesti olevaa kyömyä voidaan madaltaa viilaamalla tai talttaamalla luuta ja rustoa pois haluttu määrä. Jos taas nenän selkää pitää korottaa, se tehdään yleensä luu- tai rustosiirteellä.

Nenän selän kavennus tehdään taittamalla luisen holvin reunoja sivuilta sisäänpäin ja tukemalla rakenne rustosiirteillä.

 

Nenän kärkialueen muotoilu

Nenän kärkialue muodostuu kahdesta sieraimen ympäri kiertävästä hevosenkengän muotoisesta rustosta. Kärjen muotoa ja korkeutta voidaan muuttaa leikkaamalla, ompelemalla ja taivuttamalla näitä rustoja. Usein siinäkin tarvitaan rustosiirteitä rakenteen tukemiseksi ja joskus kärjen korottamiseksi ja terävöittämiseksi.Luun ja ruston lisäksi myös nenän iholla ja pehmytkudoksen paksuudella on vaikutuksensa nenän ulkonäköön. Näihin asioihin pystytään leikkauksella vaikuttamaan vain hyvin rajallisesti.

 

Toipumisaika 2 - 3 viikkoa

Nenäleikkaukset tehdään joko nukutuksessa tai puudutuksessa. Toipumisaika on normaalisti 2 - 3 viikkoa, joista ensimmäisen viikon ajan pidetään nenälastaa ja teippauksia. Ne poistetaan yleensä samalla kun ompeleetkin, viikon kuluttua leikkauksesta.

 

Lopullinen tulos puolen vuoden kuluttua

Nenäleikkauksen lopputulosta voidaan pitää valmiina vasta noin puolen vuoden kuluttua leikkauksesta. Yleensä lopputulos vastaa odotuksia, mutta joskus sisäinen arpeutuminen ja rustosiirteiden kääntyminen voivat aiheuttaa korjausta vaativia muutoksia.

 

Eiran sairaalan nenänkorjausleikkauksia tekevä kirurgimme
Ståhlberg Kaarlo Plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri Varaa aika

Varaa nyt aika plastiikkakirurgin vastaanotolle!

plastiikkakirurgiaa vuosien kokemuksella

Varaa aika ammattitaitoiselle plastiikkakirurgillemme helposti nettiajanvarauksesta.
Vastaanotolla kirurgi tekee yksilöllisen hoitosuunnitelman ja saat vastaukset sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Hinnasto
Nenän korjausleikkaukset Hinta   
Plastiikkakirurgin vastaanottokäynti alk. 130 €   
Toimenpiteet Hinta**  Eiran Terveystili*
Nenän rustoleikkaus paikallispuudutuksessa alk. 6306 €  532,40 €/kk
Hintoihin lisätään toimistomaksu 17,90 € ja Kanta-maksu 0,95 €.
* *Hinnat ilmoitettu alv 0%. Esteettisin perustein tehtävien leikkausten hintaan listätään alv 24%.
*Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää tilinavausmaksun ja -käsittelymaksut yht. 83 €).
Kysy lisää Eiran palveluista!
Nimi
Puhelin
Sähköposti
Viesti