Esitutkimus optikolla laser- ja linssileikkausta varten

Tule sairaalaoptikon laajaan esitutkimukseen selvittämään, voiko sinun silmiesi taittovirheet korjata laserleikkauksella tai linssileikkauksella. Esitutkimuksessa optikko kuvaa ja mittaa silmää usealla eri laitteella, jotta saamme selvitettyä sinulle sopivimman leikkausmenetelmän, ilman sitoumusta.

Lue lisää

Rokotukset

Rokotussuoja on asia, joka ei välttämättä ole mielessä koko ajan, mutta joka kannattaa tarkistaa viimeistään hyvissä ajoin ennen matkalle lähtiessä ja tarvittaessa päivittää.

Lue lisää

Fysioterapia

Fysioterapia painottuu aina ennaltaehkäisevään sekä liikunta- ja toimintakykyä parantavaan ja ylläpitävään terapiaan. Eirassa osaavat ja koulutetut fysioterapeutit tarjoavat monipuolisesti kuntoutusta eri menetelmillä. Fysioterapian vastaanotolle pääset helposti myös ilman lähetettä. Tervetuloa!

Lue lisää

Akupunktio

Akupunktio on kiinalaisen lääketieteen keskeisiä hoitomuotoja. Akupunktiolla voidaan hoitaa mm. hengitystiehyiden, silmien ja suun sairauksia, ruuansulatuselinten vaivoja, neurologisia ja lihasten ja luuston ongelmia. Myös gynekologiset vaivat sekä eturauhasongelmat ja impotenssi reagoivat akupunktioon hyvin.

Lue lisää

Osteopatia

Osteopatia on kehon kokonaisvaltainen hoitomenetelmä, jossa painotetaan rakenteen ja toiminnan yhteyttä sekä niiden riippuvuutta toisistaan. Hoitoon kuuluu lihaksia ja hermostoa rentouttavia tekniikoita sekä tarvittaessa nivelten manipulaatiota. Osteopatia sopii pehmeytensä vuoksi kaiken ikäisille vastasyntyneistä ikääntyneisiin. Hoito räätälöidään aina kehon tämänhetkiseen tilanteeseen sopivaksi. Niinpä myös akuuteissa kiputiloissa voit huoletta tulla osteopaatin vastaanotolle.

Lue lisää

Hypnoterapia

Lääketieteellinen hypnoterapia on hypnoosimenettelyä hyödyntävää psykoterapiaa. Lähestymistavan taustalla on erilaiset psykoterapiasuuntaukset, kuten psykoanalyyttinen, kognitiivinen, ratkaisukeskeinen ja käyttäytymisterapia sekä henkinen valmennus.

Lue lisää

Psykoterapia

Psykoterapia on ammatillisesti erikoistunut toiminta, jolla pyritään lieventämään tai poistamaan psykoterapiaa hakeutuneen asiakkaan tai asiakkaiden ongelmia ja paha olo. Psykoterapiaa antaa erityisen terapiakoulutuksen läpikäynyt henkilö, joka peruskoulutukseltaan voi olla psykologi, psykiatri, erikoissairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä tai teologi.

Lue lisää

Ravitsemusterapia

Laillistettu ravitsemusterapeutti palvelee asiakasta yksilöllisesti erilaisissa ravitsemukseen ja ravintoon liittyvissä kysymyksissä. Häneltä saa luotettavaa ja ajantasaista tietoa ravitsemuksesta ja sen merkityksestä hyvinvointiin ja terveyden edistämiseen sekä sairauksien hoitoon.

Lue lisää

Eiran sairaalan päihdekuntoutuskurssi

Eiran päihdekuntoutuskurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla on ongelmia liiallisen alkoholinkäytön vuoksi. Eiran päihdekuntoutuskurssi sekä sen jatkona oleva ohjattu vertaistukiryhmä ovat kognitiivisen ja oppimisterapeuttisen tradition mukaisia.

Lue lisää

Lääketieteellinen laserhoito

Lääketieteellinen laserhoito on hoitomenetelmä, jolla voidaan hoitaa erilaisia kroonisia ja akuutteja vaivoja. Laserhoito lievittää kipua, lisää verenkiertoa ja nopeuttaa parantumista elvyttämällä solujen toimintaa.

Lue lisää

Stressinhallinnan kurssilta välineitä työelämän paineensietoon

Nykyisin on luonnollista käydä säännöllisesti kuntosalilla tai jumpassa - omasta fyysisestä kunnosta huolehtiminen on tullut entistä tärkeämmäksi osaksi jokapäiväistä elämää. Myös "mielenrakennuksesta" pitäisi tehdä yhtä luonnollista ja hyväksyttävää kuin kehonrakennuksesta tai kehon säännöllisestä huollosta.

Lue lisää

Esteettiset hoidot

Eiran sairaalalla on pitkä kokemus esteettisistä tehtävistä, plastiikkakirurgisista hoidoista.

Lue lisää

Neuropsykologia

Neuropsykologisella tutkimuksella arvioidaan tiedonkäsittelyyn liittyviä toimintoja (kognitiivista suorituskykyä). Kognitiivisia toimintoja ovat muun muassa tarkkaavaisuuden säätelyyn, toiminnan ohjaukseen, muistiin ja oppimiskykyyn, kielellisiin taitoihin ja näönvaraiseen hahmotukseen liittyvät toiminnot.

Lue lisää

Terveyttä koskevat todistukset

Mikäli tarvitset jonkun terveyttäsi koskevan todistuksen, Eiran yleislääkäri voi kirjoittaa sinulle sellaisen. Yleisimmät todistukset ovat ajokorttitodistus, merimiestodistus, sukellustodistus, viisumitodistus, erilaiset todistukset koulutusta tai työnantajaa varten sekä nuorison terveystodistus.

Lue lisää