Eturauhassyövän geenitestin avulla syöpä voidaan todeta varhain

Stockholm3-testi on eturauhassyövän alttiustesti silloin kun kokonais-PSA on koholla ( yli 1,5). Testi on tarkoitettu 50-70 -vuotiaille miehille. Testi ei sovellu miehille joilla on jo todettu tai hoidettu eturauhassyöpä.

Stockholm3-testi (STHLM3) on verikoe, jonka avulla voidaan arvioida eturauhassyöpäriskiä entistä tarkemmin ja yksilöllisemmin. Tutkimus ennustaa syövän pahanlaatuisuutta sekä vähentää eturauhasbiopsioiden tarvetta. Jos STHLM3-testitulos on negatiivinen, ei kudosnäytettä tarvitse välttämättä ottaa, vaikka PSA olisikin koholla.

Geenitestiin HELPOSTI JA NOPEASTI

Geenitestiin voit tulla suoraan laboratorioomme ilman lähetettä sekä ilman ajanvarausta. Suosittelemme, että olet keskustellut asiasta lääkärin kanssa jo ennen testiin tuloa.

Tulokset saat postitse ja Omakantaan. Geenitestin tulos kannattaa käydä läpi hoitavan lääkärin kanssa.

Eiran sairaalan laboratorio
Laivurinkatu 29, Helsinki
p. 09 1620 700

Katso aukioloajat tästä


varaa aika Eiran urologille

Aho Martti

Urologian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori
Tutkinto:Urologi, LT
Erikoisalat:Urologia
Kielitaito:Suomi, Englanti

Erityisosaamistani ovat sekä naisten että miesten toiminnalliset virtsavaivat: esim. virtsankarkailu, tihentynyt virtsaamistarve, yöllinen virtsaamistarve. Niiden osalta olen pohjoismaisen urologiyhdistyksen asiantuntijaryhmän jäsen. Sillä sektorilla olen luennoinut ja leikannut maailman ympäri Kiinasta länteen aina lähes USA:n länsirannikolle asti. Työskentelen virassa Tampereen yliopistollisen sairaalan urologian klinikassa, yksityisvastaanottoa olen pitänyt yli 20 vuotta. Väittelin 2007 peniksen synnynnäisestä epämuodostumasta, arka asia meille miehille.

Tällä hetkellä lähinnä sydäntäni ovat miesten yleisimmän syövän, eturauhassyövän, diagnostiikka ja hoitomenetelmän valinta sekä mieshormoni testosteroniin liittyvät oireet (kuten erektion heikkeneminen, seksuaalinen haluttomuus, mielialan lasku, fyysinen jaksaminen). Lähes jokainen meistä haluaa elää mahdollisimman pitkään, mahdollisimman laadukkaasti.

Olen avarakatseinen, itseni ajan tasalla pitävä urologi. Minulle voi puhua aroistakin asioista. Yritän pysyä selvillä alani uusimmista tuulista, ja ainakin tähän asti olen siinä onnistunutkin. Minkä teen, teen hyvin. Jos en jotain tee, tiedän kollegan, joka tekee sen erinomaisesti.

Erityisosaaminen:Naisten ja miesten virtsankarkailu, tihentynyt virtsaamistarve, eturauhassyövän diagnostiikka ja hoitomuodon valinta, mieshormoni testosteroni.
Varaa aika asiantuntijalle
Seuraavat vapaat ajat
Tänään
09:20
20 min
Aho Martti
Urologian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori
Eiran lääkäriasema
Tänään
09:40
20 min
Aho Martti
Urologian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori
Eiran lääkäriasema
Tänään
10:00
20 min
Aho Martti
Urologian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori
Eiran lääkäriasema
Näytä seuraavat vapaat ajat
Hinnasto
Geenitestit  
Laktoosikoe, DNA-tutkimus (B-Lakt-D)   61 €
Geenien vaikutus lääkitykseen (B-Farma-D)
392 €
Eturauhassyöpäriskitesti  (Stockholm3-testi)
 532 €
Tutkimuksiin Eiran lääkärin lähetteellä tultaessa ei peritä toimistomaksua. Muulloin hintoihin lisätään toimistomaksu 17,90 €.
Hintoihin lisätään Kanta-maksu 0,95 €/käynti.