• Kun valitset hoitopaikkaa ja lääkäriä, sinun on hyvä tarkistaa, että leikkaavalla lääkärillä on plastiikkakirurgian erikoislääkärin koulutus ja kokemusta esteettisestä plastiikkakirurgiasta. Näin varmistut ammattitaitoisesta ja osaavasta hoidosta. Suomessa rekisteriä ylläpitää Valviran keskusrekisteri https://julkiterhikki.valvira.fi/.
 • Hyvä lääkäri ajattelee aina potilaan parasta.
  Keskustele siis avoimesti kirurgisi kanssa odotuksistasi. Lääkäri osaa neuvoa ja kertoa mikä on mahdollista ja mikä ei. Häneltä saat myös suosituksen lopputuloksen kannalta parhaasta ratkaisusta.

  Rintojen koon ja muodon valintaan vaikuttavat omat toiveesi, rintojen nykyinen koko, vartalosi yksilöllinen muoto ja mahdolliset liikuntaharrastuksesi.
    
Kaksi tapaamista lääkärin kanssa
 • Vastaanottokäyntejä on yleensä kaksi.
  Ensimmäisellä tapaamisella lääkärisi tekee lääketieteellisen tutkimuksen ja käy kanssasi läpi kaikki hoitomahdollisuudet. Tutustutte myös alustavasti implanttien kokoon ja muotoon sekä päätätte, sijoitetaanko implanttisi rintalihaksen alle vai päälle. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen saat rauhassa miettiä tulevaa leikkausta. 
 • Toisella tapaamisella käyt lääkärisi kanssa läpi yksityiskohtaisesti leikkaussuunnitelman ja päätätte yhdessä käytettävät implantit. Lisäksi hän käy läpi sinulle leikkauksen jälkihoitoon liittyvät asiat. Saat myös lähetteen ennen leikkausta tehtävään mammografia- ja ultraäänitutkimukseen.
  Jos haluat, nämä kaikki asiat voidaan hoitaa myös yhdellä vastaanottokerralla.
   
Pääset kotiin jo samana päivänä

 • Leikkaus tehdään nukutuksessa. Leikkaus on päiväkirurginen eli pääset kotiin jo samana päivänä. Tukiliivejä käytetään kuukauden ajan leikkauksesta. Sinä aikana suosittelemme välttämään voimakasta fyysistä rasitusta
 • Ensimmäinen jälkitarkastus on kuukauden kuluttua. Jos tarvetta on, tarkastus voi olla aikaisemminkin. Kuukauden kuluttua voidaan nähdä lopputulos jo alustavasti. Rinta muotoutuu lopulliseen muotoonsa noin vuoden kuluessa.
   
 • Sinun ei tarvitse mitenkään erityisesti varoa implantteja, koska ne kestävät elämää ja liikuntaharrastuksiasi. On kuitenkin tärkeää, että implanttien tilanne tarkistetaan ultraäänitutkimuksella kerran kahdessa vuodessa.

Plastiikkakirurgin ohjeet Pentscho Popov, plastiikkakirurgian erikoislääkäri. Toimittajana Riitta Pollari.

Lue potilaiden kokemuksia rintojen suurennusleikkauksista Eiran sairaalassa

Lue: Rintani katosivat kun laihduin
Lue lisää rintojen suurennusleikkauksesta ja katso hinnat
Rintojen suurennus ja kohotus

Jos sinua askarruttaa rintojesi pienuus, niiden muoto tai laskeutuminen, ota yhteyttä Eiran sairaalaan ja varaa aika plastiikkakirurgin vastaanotolle. Voit keskustella rintojen eri leikkausvaihtoehdoista ja saat yksilöllisen hoitosuunnitelman. Nyt kampanjahintaan alkaen 4560 €.

Lue lisää